Näyttävät kotisivut edullisesti ilmaisohjelmilla

Erilaisten koti- ja verkkosivujen parissa on tullut touhuttua myös yli 15 vuotta. Ensimmäiset sivut tehtiin HTML -koodilla.

Sittemmin siirryin käyttämään ilmaisia sisällönhallintajärjestelmiä (CMS). Ne ovat valmiita Open Source -ohjelmia, mitä kuka tahansa voi lataa itselleen ja ottaa käyttöönsä ilman kustannuksia. (Tai kustannukset koostuu lähinnä domainista ja verkkotilasta jos tekee ohjelman asennuksen ja päivitykset itse.) Yleisimpiä käytössä olevia sovelluksia ovat mm. WordPress, Joomla ja Drupal. Niihin löytyy helposti satoja valmiita ulkoasuja (ilmaisia tai maksullisia), mitä hieman muokkaamalla saa näyttäviä kokonaisuuksia. Lisää vain kuvat ja datan, niin se on siinä!

Edellisessä työpaikassa ylläpidin heidän verkkokauppaansa ja IT-järjestelmää noin 12 vuotta. Siinä tuli tutuksi useampi verkkokauppa ja niiden integrointi taustajärjestelmiin. Verkkokaupoista yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä ilmaisista Open Source -verkkokauppaohjelmistoista on Magento. Sen pystyy yhtälailla lataamaan ilmaiseksi itselleen ja ottamaan käyttöönsä. Suomesta löytyy vielä hyviä ohjelmistopalikoita, millä siihen saa vaikka verkkopankkimaksut ym. suht helposti.

Tee näyttävät skaalautuvat verkkosivut helposti ja nopeasti näin:

 

  • 1. Osta Domain (verkko-osoite) ja kotisivutila edullisesti » One.com
  • 2. Asenna One.com hallinnasta WordPress automaattisesti kahdella klikkauksella. (Tähän mennessä aikaa on kulunut muutama minuutti.)
  • 3. Osta hieno layout eli ulkoasu » Themeforest.net
  • 4. Lataa sivuillesi uusi ulkoasu, kuvat ja data.
  • 5. Pientä hienosäätöä ja asettelua.
  • 6. VALMIS! (Rahaa paloi alta 50€*)

 

*Hinta (vuodeksi) on tuo 50€ jos teet kaiken itse ja noilla ohjeilla. Minä laskutan työn tunti tunnilta tai sovitun projektihinnan mukaan siihen päälle. Sinä maksat siis osaamisestani ja ammattitaidostani. Kotisivujen koosta riippuen datan siirtoon, valokuvaamiseen/kuvankäsittelyyn ja hienosäätöön kannattaa varata vähintään viikko. Alussa pidetään toki yhteinen palaveri, missä arvioidaan projektin laajuus ja sovitaan yhteiset pelisäännöt. Pienin kustannus tulee kuitenkin kotisivutilasta, domainista, ulkoasusta ym.

 

Sivut ovat valmiit vai onko? Vielä ei kannata ihan kauheesti innostua, koska työläin vaihe on vasta alkamassa. Kotisivujen ylläpito on jokapäiväistä hommaa. Uutisia, blogeja, kuvia, videoita, tarjouksia ym. Sivuilla olisi hyvä tapahtua uusia juttuja, jotta ihmiset käyvät siellä. Jokainen määrittelee sen sitten itse kuinka paljon siihen haluaa panostaa. Jos ylläpitää verkkokauppaa, niin se tuotteiden päivittäminen on helposti yhden tyypin kokopäivätyö.

Sitten alkaa vielä mainostaminen. Jotta kukaan voisi ikinä löytää kotisivuillesi, sinun tulee mainostaa niitä tyyliin printissä, hakukoneissa, somessa jne. Mutta se sitten taas on jo ihan oma aiheensa. Palataan siihen myöhemmin.

Soita mulle, niin tehdään sulle kivat kotisivut!

Ohessa muutama referenssi:

Ei kommentteja

Jätä kommentti
Top